Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

altalanos_recept_720x370.jpg

Főétel

Fokhagymás sertésmájszelet

60 perc
60 perc

Először a salátához a bazsalikomolajat készítjük el: a hozzávalóit (bazsalikom, 2 gerezd fokhagyma, só, 2 dl olívaolaj) mixerbe, vagy aprítógépbe tesszük, és alaposan összeturmixoljuk. Amit nem használunk fel, hűtőszekrényben tárolhatjuk.

A májat kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Egy lehetőleg nagy átmérőjű teflonserpenyőbe öntjük az olajat, felforrósítjuk, hozzáadjuk a májszeleteket, rádobjuk a felszeletelt fokhagymát és a zöldfűszereket (rozmaring, zsálya). Ha a májszeletek átsültek, a rozmaringos-zsályás fűszeres olajjal (amiben sütöttük) meglocsoljuk. (Ha nincsen elég nagy serpenyőnk, akkor a májat adagokban sütjük, mindig ugyanabban az olajban.)

A sütőt előmelegítjük 80-90 fokosra, és a kisütött májakat ott tartjuk, amíg az összessel nem végzünk. Ha az utolsó darabok is elkészültek, ráöntjük a fűszeres olajat, és a sütőben érleljük kb. öt percig. Kivesszük, majd sózzuk és borsozzuk. A paradicsomot felszeleteljük.

Tálalás: A májat tányérokra rendezzük, és rákanalazunk a rozmaringos-zsályás fűszerolajból. A paradicsomot pikkelyszerűen mellétesszük, sózzuk, és meglocsoljuk a bazsalikomolajjal.

Összetevők

55 evőkanál olívaolaj
1515 darab zsályalevél
44 gerezd fokhagyma
5050 dkg paradicsom
8080 dkg sertésmáj