Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

fokhagymas_ponty_becsi_burgonyasalataval_720x370.jpg

Főétel

Fokhagymás ponty bécsi burgonyasalátával

45 perc
45 perc

 Előző nap héjában megfőzzük a burgonyát és elkészítjük a salátalevet. A burgonyát akkora fazékba tesszük, amekkorába kényelmesen belefér. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, a vizet megsózzuk, és kb. húsz perc alatt megfőzzük. Ezalatt a húsleveskockát felfőzzük az 5 dl vízben, egy salátástálat pedig kikenünk a fokhagymával (2 gerezd). A hagymát apróra vágjuk és a salátástálba tesszük. A kész marhahúslevest összekeverjük az ecettel, a mustárral, egy kis sóval és borssal, majd ráöntjük a hagymára. Közben a burgonya is megfőtt; hideg vízzel lehűtjük, hogy ne égesse kezünket a hámozásnál. A még meleg burgonyát a hámozás után rögtön a salátalébe szeleteljük, jó vékonyan. Összekeverjük, és másnapig hűtőszekrényben hagyjuk összeérni.

A pontyfilével kezdjük a munkát, káró alakban beirdaljuk, így minden kis szálkát átvágunk. A metszések közötti távolság 2- 3 mm legyen. Ha ezzel készen vagyunk, a halfilé húsos felébe masszírozzuk a fokhagymapépet (1 gerezd) és a sót, és megszórjuk őrölt borssal. A filét 3 centi széles szeletekre vágjunk. Lisztbe forgatjuk és forró olajban úsztatva ropogósra sütjük adagonként, kb. 5 perc alatt. Ez azt jelenti, hogy egyszerre csak 3 – 4 darab halat sütünk. Amikor a hal kis színt kap, akkor már kész is.

Tálalás: A halat a burgonyasalátával tálra rendezzük, megszórjuk vágott petrezselyemmel.

Összetevők

6060 dkg pontyfilé
33 gerezd fokhagyma
11 l olaj
5050 dkg burgonya
11 fej vöröshagyma
0,50,5 darab húsleveskocka
2,52,5 dl víz
22 teáskanál ecet
22 teáskanál mustár
44 teáskanál kukoricaolaj