Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

altalanos_recept_720x370.jpg

Főétel

Fokhagymás-joghurtos csirkemell

80 perc
80 perc

Előző nap a csirkemellfiléket vékony szeletekre vágom, a joghurtba belereszelem a fokhagymát, a hússzeleteket jól beleforgatom, hogy mindenhol érje. Jól zárható edénybe teszem és másnapig a hűtőbe teszem.

Másnap a szárított gombát beáztatom, ebből csak keveset használok, mert nagyon intenzív íze van, inkább csak ízesítésként. A csiperkét megtisztítom, felszeletelem. A cukkinit megmosom, hámozás nélkül, hosszában félbe, majd szeletekre vágom. Az újhagymát megtisztítva felkarikázom.

Serpenyőben vaj és pici olívaolaj keverékén az újhagymát (5 szál), gombát és a cukkinit megpirítom, hozzáadom a kinyomkodott trombitagombát. Ízlés szerint sózom, borsozom, hozzáadok egy kevés borsikafüvet és kakukkfüvet, felöntöm a tejszínnel és beforralom. Mikor kész és egy kissé meghűlt, hozzákeverek egy felvert tojást.

Az őzgerinc formát kibélelem a baconszeletekkel, 2 csíkot meghagyok a tetejére. A húst kiveszem a joghurtból, a kezemmel lesimítom róla a felesleget, megsózom, borsozom és ráteszem a baconszeletekre, úgy, hogy teljesen befedje, de ne vastagon. A tetejére is hagyok annyi szeletet, amivel be tudom fedni. A mélyedést kitöltöm a tejszínes zöldségmasszával. Befedem a csirkemell szeletekkel és a baconnel. Beleteszem egy nagyobb tepsibe és közepes hőfokon kb 40-50 percig sütöm. Ami kisül belőle folyadék, azt a végén leöntöm róla. Kissé hagyom kihűlni, majd szeletelem és friss salátával tálalom. Hidegen és melegen is finom étel.

A salátához egy csomag madársalátát megmosok, lecsepegtetem, egy fej lilahagymát felkarikázok, három paradicsomot gerezdekre vágok, két szál újhagymát és egy kis csomag hónapos retket vékonyra szeletelve hozzákeverem, meglocsolom kevés extraszűz olívaolajjal, néhány csepp citromlével, teszek rá egy pici sót, frissen őrölt borsot, összeforgatom és tálalom a hús mellé.

Tálalás: A húst szeletekre vágom és friss salátával tálalom.

Összetevők

22 darab csirkemellfilé
11 csomag bacon
44 dl natúr joghurt
44 gerezd fokhagyma
2020 dkg csiperkegomba
22 darab cukkini
77 szál újhagyma
22 dl főzőtejszín
11 darab tojás
33 dkg vaj
11 szál kakukkfű
11 teáskanál borsikafű
11 csomag madárbegy saláta
11 fej lilahagyma
33 darab paradicsom
11 evőkanál olívaolaj
11 teáskanál citromlé
11 csokor hónapos retek
33 dkg szárított trombitagomba