Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

fogasszelet_bakonyi_modra_720x370.jpg

Főétel

Fogasszelet bakonyi módra

35 perc
35 perc

A halat négy egyenlő részre vágjuk. Kb. 1 liter vizet fölforralunk, a hagymával ízesítjük, a babérlevelet beledobjuk és megsózzuk. A fogasszeleteket óvatosan belerakjuk, kis lángon - ügyelve, hogy a víz csak gyöngyözve forrjon - 6-8 percig pároljuk, majd szűrőlapáttal tányérra emeljük.

Közben elkészítjük a gombamártást. Ehhez a hagymát fölaprítjuk, az olajon megfuttatjuk, a pirospaprikával meghintjük, és kb. 5 dl vízzel fölöntjük, fölforraljuk. A gombát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, a paprikás lébe szórjuk. Megsózzuk, zúzott fokhagymával meg őrölt köménnyel fűszerezzük, 6-8 perc alatt puhára főzzük.

Végül tejfölben simára kevert liszttel sűrítjük, és cseresznyepaprikával adjuk meg az erejét.

Tálaláskor a halat a forró gombamártással nyakon öntjük, galuskával kínáljuk.

Összetevők

4040 dkg fogasfilé
0,50,5 fej vöröshagyma
22 darab babérlevél
11 kiskanál só
33 evőkanál olaj
11 csapott evőkanál pirospaprika
4040 dkg gomba
11 gerezd fokhagyma
11 mokkáskanál őrölt kömény
22 dl tejföl
11 púpozott evőkanál liszt
11 mokkáskanál darált cseresznyepaprika