Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

altalanos_recept_720x370.jpg

Főétel

Fitt bab

30 perc
30 perc

A vajbabot 2 evőkanál só, valamint némi ételízesítő (én kb. 3 tk-t használok) hozzáadásával puhára párolom kb. 25 g vajon teflon, fedeles párolóedényben. Ez nekem kb. 25 percet vesz igénybe. Közben megfőzöm a rizst a dobozon leírtak szerint (12 perc forrástól számítva). Miközben főnek a hozzávalók, feldarabolom a sovány császárszalonnát kb. 2 centis csíkokra, valamint a Tihany camembert sajtot is felvágom vékony szeletekre, és kicsit beborsozom. Előkészítek egy szögletes jénai edényt vagy egy tepsit, amibe beleteszem a bab felét, majd rárétegezem a rizst és a darabokra vágott szalonnát. Majd ráhelyezem a sajtszeleteket és a maradék babot. A tejfölt összekeverem a pirosarannyal, maradék borssal és bevonom vele a babot. A sütőt 180 fokra melegítem, majd 25 percre behelyezem az ételt, ennyi elég neki, hogy összeérjenek az ízek. Amikor elkészült, kockákra vágva kínálom (én tettem rá zöldpaprikát dísznek) egy pohár bor és némi kukoricás kenyér társaságában. A kenyeret (főleg ha nem aznapi) én néha megpirítom, és megkenem a biovajjal, szerintem úgy még finomabb.

Összetevők

200200 gramm vaj
11 kg vajbab
120120 gramm tihanyi camembert
55 dl száraz fehérbor
44 szelet kukoricás kenyér
330330 gramm tejföl
2020 dkg császárszalonna
33 kiskanál őrölt fekete bors
33 teáskanál ételízesítő por
22 evőkanál só
33 evőkanál pirosarany
11 csomag gyorsrizs