Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

feherpecsenye_tejszines_spenottal_720x370.jpg

Főétel

Fehérpecsenye tejszínes spenóttal

90 perc
90 perc

A húst mossuk meg, töröljük szárazra, sóval és tört borssal dörzsöljük át. Tegyük bele egy sütőzacskóba. A vöröshagymát vágjuk negyedbe, és tegyük a fokhagymákkal és az olajjal együtt a zacskóba. Zárjuk le a zacskót, és jól rázzuk össze, hogy az olaj mindenhol befedje a húst. Tegyük 170 fokra előmelegített sütőbe 30 percre, majd vegyük vissza a hőmérsékletet 140-150 fokra, és süssük további egy órán át. Ha elkészült, vegyük ki a sütőből, és a zacskóban pihentessük még negyed órát. A körethez a spenótleveleket mossuk meg alaposan, majd tegyük egy nagy fazék, forrásban lévő vízbe. Egy perc után szűrjük le, hűtsük le hideg vízzel, majd nyomkodjuk ki belőle a felesleges vizet. Egy serpenyőben hevítsük fel a vajat, adjuk hozzá a három lereszelt fokhagymát. Tegyük rá a spenótot. Finoman sózzuk, szerecsendióval és tört borssal ízesítsük. Öntsük fel a tejszínnel, forraljuk be. Tálaláskor vágjuk egy centis szeletekre a húst, tegyük a tányérra, kanalazzuk mellé a friss spenótot. Egészben főtt, apró szemű burgonyát is kínálhatunk az étel mellé.

Összetevők

11 kg Regnum marha fehérpecsenye
11 fej vöröshagyma
55 gerezd fokhagyma
33 evőkanál olaj
11 mokkáskanál tört bors (ízlés szerint)
11 mokkáskanál só (ízlés szerint)
11 darab sütőzacskó
8080 dkg leveles spenót
33 gerezd fokhagyma (a spenóthoz)
11 evőkanál vaj
1,51,5 dl tejszín
11 mokkáskanál só (ízlés szerint, a spenóthoz)
11 mokkáskanál tört bors (ízlés szerint, a spenóthoz)
11 mokkáskanál őrölt szerecsendió (ízlés szerint, a spenóthoz)
55 darab burgonya