Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

feherboros_pangasius_zoldsegkremes_piritossal_720x370.jpg

Főétel

Fehérboros pangasius

30 perc
30 perc

A vajat kislángon melegítjük, míg habos nem lesz. A habot folyamatosan leszedjük egy kanál segítségével, míg nem keletkezik több. Az így elkészült tisztított vajat használjuk a későbbiekben zsiradékként. (A maradékot szobahőmérsékleten tartva, később más ételekhez felhasználhatjuk.)

A lilahagymát, póréhagymát, fokhagymát és a kaliforniai paprikát apró darabokra vágjuk. A halszeleteket besózzuk. Lehetőség szerint friss halszeleteket használjunk.

Zöldségkrém: A felkockázott lilhagymát a tisztított vajon párolni kezdjük. 5 perc elteltével hozzáadjuk a póréhagymát, fokhagymát és a vajbabot is. 1 dl fehérbort hozzáöntünk, sózzuk, borsozzuk és 5-10 percig pároljuk. Mielőtt az összes leve elpárologna, hozzáadjuk a kaliforniai paprikát és botmixerrel krémesre turmixoljuk. A krémet kenyérszeretekre kenjük, camembert sajttal díszítjük és 180°C-os sütőben 8-10 percig sütjük (ha lehet, felső grillező fokozaton).

A besózott halat forró serpenyőben tisztított vajon pár perc alatt megsütjük. Utána kb 1 dl fehérbort hosszáöntve, 5-10 percig pároljuk. Ha kész, félretesszük.

A fehérboros vajban, egész fokhagymagerezdeket barnás színűre elősütünk, a kenyér sütésekor a tepsiben puhára sütjük.

Öntet: 1,5 dl főzőtejszínhez 1-2 dl fehérbort öntünk, felmelegítjük és 1-2 evőkanál liszttel besűrítjük. Sóval, citromborssal és citromlével ízesítjük.

Tálaláskor a halat az öntettel meglocsoljuk, a sült fokhagymával díszítjük. Köretként a zöldségkrémes pirítóst fogyasztjuk. Jó étvágyat kívánunk!

Összetevők

200200 gramm vaj
450450 gramm vajbab
22 csomag tihanyi camembert
88 dl száraz fehérbor
88 szelet kukoricás kenyér
22 fej lilahagyma
44 szál póréhagyma
1212 gerezd fokhagyma
44 dl főzőtejszín
22 evőkanál citromlé
22 teáskanál só
22 evőkanál liszt
22 darab pritaminpaprika
44 szelet pangasius filé
22 teáskanál citrombors