Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

feher_sparga_dios_barna_vajjal_720x370.jpg

Főétel

Fehér spárga diós barna vajjal és újkrumplival

60 perc
60 perc

A spárgát és a burgonyát megpucoljuk. A burgonyát sós vízbe, a spárgát sós, cukros, vajas vízbe tesszük főni. Egy hústűvel ellenőrizzük a zöldségek puhaságát. A víz forrásától számítva a spárga kb. 15, a burgonya 20 perc múlva lesz készen. A burgonyához felolvasztjuk a vajat, és összekeverjük a petrezselyemmel és a főtt burgonyával, majd sózzuk. A 3 ek vajat felforrósítjuk, addig melegítjük, amíg barna nem lesz, közben belekeverjük a darált diót.

Tálalás: A tálalásnál a burgonya mellé tesszük a spárgát, és meglocsoljuk a diós barna vajjal.

Összetevők

0,50,5 kg fehér spárga
3030 dkg újburgonya
1010 dkg darált dió
55 evőkanál vaj
22 teáskanál cukor
11 csokor petrezselyem