Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

fahejas_szilvas_csirke_720x370.jpg

Főétel

Fahéjas, szilvás csirke

30 perc
30 perc

A csirkemellet 4 centi hosszú, vékony csíkokra vágjuk, kissé megsózzuk. A répát megtisztítjuk, vékony karikákra szeljük. A szilvát kimagozzuk, elnegyedeljük. Az olívaolajat serpenyőben megforrósítjuk, a húst 2-3 perc alatt arany-barnára pirítjuk rajta. Közben a durvára vágott petrezselyemmel és majorannával fűszerezzük. A répával és a szilvával további 2 percig sütjük, azután a borral meglocsoljuk. Akkor jó, ha szinte ellepi a húscsíkokat. A fahéjat és a szegfűszeget beledobjuk, és kevergetve addig pároljuk, míg a bor el nem párolog róla. A rizst közben az előírás szerint puhára főzzük, a húshoz adjuk, összekeverjük és azon melegében tálaljuk.

Összetevők

5050 dkg csirkemellfilé
11 mokkáskanál só
44 darab sárgarépa
1010 dkg aszalt szilva
22 evőkanál olívaolaj
22 darab szegfűszeg
11 csomag rizs
11 dl félédes fehérbor