Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

egyben_sult_karaj_gyumolcsagyon_720x370.jpg

Főétel

Egyben sült karaj gyümölcságyon

60 perc
60 perc

A sertéskarajt megmossuk, lecsepegtetjük. Minden oldalát meghintjük magyaros fűszerkeverékkel, majd tepsibe tesszük. Kevés olajat és vizet öntünk alá. Előmelegített sütőben kb. 200 °C-on, 45–50 perc alatt készre sütjük.

Eközben serpenyőben vajat olvasztunk, beletesszük az aszalt gyümölcsöket. Ráöntjük a félédes vörösbort. Meghintjük őrölt fahéjjal, kevés reszelt citromhéjjal, és megpároljuk.

Tálalás: Mikor a hús megsült, ujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk, bevonjuk a sült szafttal és a pikáns gyümölcsökkel. Köretként krokettet, párolt rizst vagy vajas burgonyapürét adunk hozzá.

Összetevők

11 kg sertés rövidkaraj
22 evőkanál magyaros fűszerkeverék
3030 dkg aszalt gyümölcs
55 dkg vaj
11 darab citrom
11 dl olaj
11 dl félédes vörösbor