Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

egybe_sutott_ropogos_boros_csaszarhus_720x370.jpg

Főétel

Egybe sütött ropogós, bőrös császárhús

100 perc
100 perc

Vágjuk be hosszában a császárhús bőrös részét. Az egész húst dörzsöljük be finoman sóval, tört borssal, tegyük egy mély sütőtálba. Öntsünk alá 2-3 dl vizet és tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe. 20 percet süssük ezen a hőfokon, majd vegyük vissza a sütő hőmérsékletét 130-140 fokra és további másfél órán át süssük lassan. Szeletelés előtt pihentessük 20-30 percet, majd két centiméteres szeletekre vágjuk.

Összetevők

500500 gramm Regnum bőrös császárhús
11 kávéskanál só (ízlés szerint)
11 kávéskanál őrölt bors (ízlés szerint)
2,52,5 dl víz