Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

edeskomenyes_lencsefozelek_720x370.jpg

Főétel

Édesköményes lencsefőzelék

30 perc
30 perc

Annyi vízben, amely bőven ellepi a lencsét, tegyük fel főni a megpucolt répával, a paradicsomokkal, egy gerezd fokhagymával, a félbevágott hagymával, a babérlevéllel, egy szál zellerrel, sózzuk, borsozzuk. Mozsárban törjünk össze egy evőkanálnyi édesköménymagot, adjuk a lencséhez. Főzzük puhára a lencsét. Kockázzuk fel a szalonnát, olívaolajon pirítsuk meg, adjuk hozzá a maradék felaprított fokhagymát, a felkockázott kolbászt és a többi felkarikázott szárzellert. Kb. 5 percig pirítsuk össze a keveréket, majd adjuk a keveréket a megfőtt lencséhez Főzzük össze tíz perc alatt a főzeléket, a répát és az egész zellerszárat vegyük ki, fűszerezzük a maradék édesköménymaggal, sóval, borssal. Melegen tálaljuk.

Összetevők

3030 dkg lencse
55 szelet szálzeller
1515 dkg húsos szalonna
22 darab paradicsom
22 gerezd fokhagyma
11 fej vöröshagyma
11 darab sárgarépa
22 darab babérlevél
1515 dkg kolbász
22 evőkanál édeskömény mag