Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

duplahagymas_mezes_csirke_720x370.jpg

Főétel

Duplahagymás-mézes csirke

70 perc
70 perc

A mogyoróhagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, utóbbinál a gerezdeket félbevágjuk. Az olaj felét megforrósítjuk, a kétféle hagymát üvegesre sütjük rajta, majd tűzálló tálba borítjuk. A csirkét 8 részre daraboljuk, a maradék olajon körös-körül megpirítjuk, megsózzuk, megborsozzuk, a fölaprított tárkonnyal fűszerezzük. A hagymára rakosgatjuk, a mézzel megkenegetjük, majd egy kevés bort és vizet öntünk alá. Előmelegített sütőben 1,5 órán át sütjük. Közben többször megforgatjuk, levével locsolgatjuk. Ha túlzottan pirulna, alufóliával letakarjuk. Friss saláta illik hozzá köretnek.

Összetevők

1616 dkg mogyoróhagyma
11 fej fokhagyma
66 evőkanál olaj
11 darab csirke
11 evőkanál só
11 mokkáskanál őrölt fekete bors
11 csokor tárkony
22 evőkanál méz
22 dl száraz fehérbor