Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

dios_morzsaba_panirozott_sertesvelo_720x370.jpg

Főétel

Diós morzsába panírozott sertésvelő

30 perc
30 perc

A velőrózsák nagyobb hártyáit távolítsuk el. A tojásokat verjük fel lazán egy tányérban. A durvára tört diót keverjük össze a prézlivel egy másik tányéron. A lisztet is külön tányérra tegyük. Az olajat közepesen melegre forrósítsuk fel egy serpenyőben. A velőrózsákat először forgassuk meg a lisztben, majd a tojásban, végül a diós morzsában. Lassú, nem túl forró olajban süssük őket ropogósra. Ha kisültek, konyhai törlőpapíron itassuk fel róluk a felesleges olajat. A mártogatóhoz reszeljük le a csemege uborkát. A zöldfűszereket aprítsuk finomra, majd keverjük össze a majonézzel, és a joghurttal. A velőhöz pirosra sütött hasábburgonyát tálaljunk.

Összetevők

3030 dkg Regnum sertésvelő
22 darab tojás
33 marék dió
11 marék durvára vágott étcsokoládé
2525 dkg liszt
0,50,5 l olaj
11 evőkanál natúr joghurt
11 csokor snidling
11 csokor petrezselyem zöldje
22 darab uborka
8080 dkg paradicsom