Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

dios_gorgonzolas_kortes_tagliatelle_parmai_sonkamorzsaval_720x370.jpg

Főétel

Diós-gorgonzolás-körtés tagliatelle

45 perc
45 perc

A tésztához felteszem a vizet forrni. Egy serpenyőben felhevítem az olajat, belereszelem a fokhagymát, elkeverem az olajban és ahogy illatozni kezd, hozzáadom a gorgonzolát és a bort. Teljes összeolvadásig keverem. (Aki egy kicsit kevésbé töményen szereti, ezen a ponton lazíthat rajta egy kis tejszínnel.) Amikor a sajt már híg, elzárom alatta a gázt, fűszerezem frissen reszelt szerecsendióval. Egy másik serpenyőben a diót szárazon lepirítom, félreteszem, amikor kihűlt, durvára vágom. Szintén ebben a serpenyőben ropogósra sütöm a sonkát, majd hagyom kihűlni. Végül feldarabolom a körtét. Amikor a víz felforrt, kifőzöm benne a tésztát (ne felejtsünk el sót tenni a vízbe), majd összeforgatom a fokhagymás gorgonzolával, a nyers körte- és diódarabokkal. Tányérokba szedem, rámorzsolom a sonkát, meghintem zöldfűszerrel, friss borssal és parmezánforgáccsal.

Összetevők

11 adag tagliatelle
22 evőkanál olívaolaj
44 gerezd fokhagyma
2020 dkg gorgonzola
0,50,5 dl száraz fehérbor
0,250,25 darab szerecsendió
2020 dkg dió
11 darab körte
1010 dkg pármai sonka
11 kávéskanál kakukkfű (ízlés szerint)
11 kávéskanál őrölt fekete bors (ízlés szerint)
1010 dkg parmezán