Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

daralt_hussal_toltott_padlizsan_oreganos_paradicsomos_babbal_720x370.jpg

Főétel

Darált hússal töltött padlizsán

80 perc
80 perc

A paradicsomos babhoz a gyöngybabot előző nap beáztatjuk. Másnap főzzük puhára; amikor már puhul – nagyjából egy óra elteltével -, akkor sózzuk meg a vizet, és a saját levében hagyjuk kihűlni. Természetesen, azt az utat is választhatja, hogy konzerv főtt babot használ, így elkerülheti az áztatást és a bab előfőzését.

Apróra vágjuk a hagymát, felkockázzuk a kaliforniai paprikát. Az olívaolajon üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk a paprikát, a fokhagymát (6 gerezd), az oregánót, a cukrot és a sót, a paradicsompürét, a főtt babot, és annyi vízzel öntjük fel, hogy hígabb mártást kapjunk. Fölforraljuk, és utánaízesítünk.

A padlizsánt hosszában vékony szeletekre vágjuk, besózzuk, és egy órán át állni hagyjuk. Utána lemossuk, papírtörlővel leszárítjuk. A húst összekeverjük a fűszerekkel, a sóval, és ebből a masszából teszünk minden padlizsánszelet egyik végére, majd feltekerjük. A tekercseket egy magasfalú tepsibe helyezzük és leöntjük a paradicsomos babbal. Alufóliával letakarjuk, és 130 – 150 fokon puhára pároljuk nagyjából 1 óra alatt. Ezt követően levesszük a fóliát, és villával ellenőrizzük puha-e a padlizsán. Ha nem, akkor tovább tartjuk a sütőben.

Tálalás: Érdemes szép tepsiben, kerámia- vagy üvegtálban készíteni, mert ezekben lehet igazán szépen tálalni.

Összetevők

11 darab padlizsán
2525 dkg darált sertéshús
77 gerezd fokhagyma
11 kiskanál reszelt citromhéj
11 kiskanál bazsalikom
44 evőkanál olívaolaj
2020 dkg vöröshagyma
11 darab kaliforniai paprika
22 evőkanál sűrített paradicsom
11 teáskanál oregánó
11 teáskanál cukor
2020 dkg gyöngybab