Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

altalanos_recept_720x370.jpg

Főétel

Cukkinis húsgombócok paradicsomos pennével

30 perc
30 perc

A darálthúst a sóval, a borssal, a zúzott fokhagymával meg a fölaprított vöröshagymával keverőtálba töltjük. A cukkinit megmossuk, lereszeljük, majd a fölaprított bazsalikommal meg a tojással együtt a húshoz adjuk. Alaposan összedolgozzuk, majd apró golyókat formálunk belőle.

A húsgolyókat ételízesítős vízben kifőzzük, leszűrjük, lecsöpögtetjük.

A mártáshoz a paradicsomkonzervet kis lángon fölforraljuk, megsózzuk, megborsozzuk, a zúzott fokhagymával meg a bazsalikommal fűszerezzük, majd a tejszínnel elkevert keményítővel sűrítjük.

A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, majd a paradicsomos mártással és a húsgombócokkal összeforgatjuk.

Tálaláskor reszelt parmezán sajttal meghintve kínáljuk.

Összetevők

3030 dkg darált Regnum sertéscomb
11 kiskanál só
11 mokkáskanál őrölt fekete bors
22 gerezd fokhagyma
11 kisebb vöröshagyma
11 kisebb cukkini
0,50,5 csokor friss bazsalikom
11 darab tojás
11 evőkanál ételízesítő por
1515 dkg paradicsomkonzerv
11 kiskanál étkezési keményítő
1,51,5 dl főzőtejszín
2525 dkg penne tészta