Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

csoben_sult_tonhalas_linguine_turoval_720x370.jpg

Főétel

Csőben sült tonhalas linguine túróval

45 perc
45 perc

A hagymát vékony karikákra vágjuk, az olívaolajon megdinszteljük. Felöntjük a borral, amit nagy lángon kiforralunk. Hozzáadjuk a paradicsommártást, az apróra vágott kapri- és olajbogyót. Sóval, borssal, pepperoncinóval ízesítjük és kb. fél óra alatt mártást főzünk belőle. A tésztát sós vízben félpuhára főzzük (3-4 perc), leszűrjük. Egy hőálló tál aljába tesszük a tészta felét, arra a paradicsommártás felét kanalazzuk, rámorzsoljuk a tonhal és a túró felét és a mozzarella kb. 1/3-át. Rátesszük a tészta másik felét, egyenletesen eloszlatjuk rajta a maradék tonhalat, bevonjuk a maradék paradicsommártással és rászórjuk a maradék túrót, valamint az elmorzsolt mozzarellát. 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tálaláskor friss túrót kínálunk mellé.

Összetevők

22 dl fehérbor
360360 gramm tonhal
400400 gramm lasagne tészta
300300 gramm túró
88 evőkanál olívaolaj
22 fej vöröshagyma
800800 gramm sűrített paradicsom
22 evőkanál kapribogyó
3030 darab fekete olajbogyó
300300 gramm mozzarella sajt
22 kiskanál só
22 kiskanál őrölt fekete bors
22 teáskanál pepperoncino