Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

csirkeszarnyak_uborkas_citromfiles_joghurttal_720x370.jpg

Főétel

Csirkeszárnyak uborkás joghurttal

80 perc
80 perc

A fűszeres-sajtos joghurthoz az uborkát meghámozzuk, lereszeljük, besózzuk, egy órán át állni hagyjuk a hűtőben. A csirkeszárnyak utolsó, csak csontos részét levágjuk. A többit egy tálba rendezzük, megsózzuk, majd ugyancsak egy órára a hűtőbe tesszük.

Az uborkából jól kinyomkodjuk a levet, leöblítjük róla a sót. Az olajat egy magasfalú edényben feltesszük forrósodni. A hagymát felaprítjuk. A citromot kifilézzük, azaz kivágjuk belőle a gerezdeket úgy, hogy se héj, se hártya ne legyen rajta. A paradicsomot kimagozzuk, kockákra vágjuk, lecsepegtetjük. A mentalevelet felaprítjuk. Ezek után az öntet összes hozzávalóját összekeverjük.

A szárnyakat füszerezzük sóval és borssal, szárazra töröljük. Forró olajban adagonként gyorsan kisütjük; amikor készen vagyunk az összessel, újra kisütjük valamennyit, amíg szép barnás színt nem kapnak.

Tálalás: A csirkeszárnyakat tányérokra rendezzük, a joghurtot melléadagoljuk.

Összetevők

11 kg csirkeszárny
11 l olaj
2525 dkg Philadelphiai sajtkrém
3030 dkg kígyóuborka
3030 dkg paradicsom
1010 dkg vöröshagyma
11 darab citrom
22 evőkanál olívaolaj
11 evőkanál mentalevél