Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

csirkes_tagine_720x370.jpg

Főétel

Csirkés tagine

80 perc
80 perc

A hagymát, a húst és a sárgarépát nagyobb darabokra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, majd rögtön csökkentjük a hőmérsékletet. Beledobjuk a forró olajba a hagymát, rövid ideig pirítjuk (csak „üvegesre”), majd rádobhatjuk a csirkecomb-darabokat is. Amint kifehéredik a hús, hozzáadagoljuk a fűszerkeveréket (garam masala, borsmenta, szumák, koriander), rámorzsoljuk a chilit (érdemes kesztyűt használni). Beleszórjuk a répát. Felöntjük az egészet annyi vízzel, hogy mindent ellepjen.

A sütőtököt kettévágjuk, kikaparjuk a magjait, feldaraboljuk, a héjával együtt! Amikor a víz felforrt, a tökdarabokat is beleöntjük a tagine-ba. Megsózzuk és hozzáadagoljuk a kuszkuszt. Lefedjük a tagine-t a tetejével. Alacsony hőmérsékleten, körülbelül egy órát főzzük.

Tálalás: A tagine tálban tálalhatjuk rögtön.

Összetevők

22 darab csirkemellfilé
11 fej vöröshagyma
11 darab sütőtök
11 darab sárgarépa
11 darab chili paprika
11 kiskanál garam masala
11 kiskanál borsmenta
11 kiskanál szumák
11 kiskanál őrölt koriander
22 darab csirkecomb filé
11 kiskanál fekete hagymamag
44 evőkanál kuszkusz