Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

altalanos_recept_720x370.jpg

Főétel

Csirkenyárs avokádós paradicsomsalátával

45 perc
45 perc

Először a salátát készítjük el. Ehhez az avokádót félbevágva a héjából kifejtjük, magját kiemeljük, húsát 2 centis kockákra vágjuk és a citrom levével azonnal meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg. A paradicsomot megmossuk, fölkockázzuk és az avokádóhoz adjuk.

Az olajat a zöldcitrom reszelt héjával meg a kifacsart levével elkeverjük, majd a paradicsomos avokádóra locsoljuk. Letakarva hűtőszekrényben jól behűtjük.

A húst megmossuk, majd kb. 2 centis kockákra vágjuk. A húskockákat szorosan nyársra húzzuk, majd hűtőszekrénybe rakjuk. A csirkenyársakat a megforrósított grillrácsra fektetjük. A szójamártást a zöldcitromlével és a szezámolajjal összekeverjük. A nyársakat ezzel kenegetve, erős tűz fölött 6-7 percig sütjük, közben néhányszor megfordítjuk. Tálaláskor az ízes csirkenyársakat a jól behűtött salátával kínáljuk.

Összetevők

11 darab egész csirkemell filé
11 evőkanál szójamártás
22 darab nagyobb, érett avokádó
11 evőókanál frissen facsart zöld citrom leve
11 evőkanál szezámolaj
0,50,5 citrom kifacsart leve
44 darab nagyobb paradicsom
11 dl olívaolaj
11 darab zöldcitrom