Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

csirkemellfile_mozzarellaval_720x370.jpg

Főétel

Csirkemellfilé mozzarellával

60 perc
60 perc

A zellerszárat nagyon apróra vágjuk. A mellfiléket sózzuk. A fűszereket összekeverjük a zellerszárral, az áttört fokhagymagerezdekkel, és ezt is a húsdarabokra kenjük. Fél órán át állni hagyjuk, majd olívaolajon mindkét oldalukat megsütjük; ezt követően 20 percre párolóbetétbe tesszük.

A körethez felszeleteljük a mozzarella golyókat.

Tálalás: Felszeleteljük a húst és tányérokra adagoljuk, saját levével meglocsoljuk. Melléfektetjük a szeletelt mozzarellát, ezt sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk a balzsamecet redukcióval, és megszórjuk bazsalikommal.

Összetevők

44 darab csirkemellfilé
1010 dkg zellerszár
44 gerezd fokhagyma
44 evőkanál olívaolaj
11 kiskanál őrölt koriander
44 darab mozzarella sajt
22 evőkanál bazsalikom
11 teáskanál sültcsirke fűszerkeverék
11 kiskanál fekete szezámmag
11 kiskanál fehér szezámmag