Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

altalanos_recept_720x370.jpg

Főétel

Csirkemell zöldségmártással

60 perc
60 perc

A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, lábasban, az olajon megfonnyasztjuk. A húst rátesszük, körös-körül fehéredésig sütjük, félretesszük.

Visszamaradó zsirjában a cukrot világosra karamellizáljuk, a babérlevelet és a leveszöldséget hozzáadjuk, együtt pirítjuk pár percig, majd annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi. Az elősütött csirkemellet és a fölkarikázott citromot belerakjuk, a fűszerpaprikával meghintjük, megkeverjük, lefedve kb. 25 perc alatt puhára pároljuk.

Amikor elkészült, a húst lecsöpögtetve félretesszük. A levéből a citromot és a babért is kidobjuk, majd a többit simára turmixoljuk. Néhány percig forraljuk, a tejföllel simára kevert liszttel sűrítjük. Pár percig forraljuk, a mustárral kellemesen pikánsra ízesítjük, végül megborsozzuk, ha kell, kissé megsózzuk.

Tálaláskor a forró mártást tányérra kanalazzuk, a felszeletelt csirkemellet rárakjuk. Zsemlegombóc vagy spagetti illik hozzá köretnek.

Összetevők

11 közepes vöröshagyma
33 evőkanál olaj
44 darab csirkemell filé
11 evőkanál cukor
22 darab babérlevél
5050 dkg fagyasztott leveszöldség
11 darab kisebb citrom
11 kiskanál pirospaprika
22 dl SPAR tejföl
11 evőkanál liszt
22 kiskanál mustár
11 csipet őrölt fekete bors