Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

CSIRKEMELL_ZOLDBORSOVAL_FRANCIA_MODRA_720_370.jpg

Főétel

Csirkemell zöldborsóval

30 perc
30 perc

A csirkét megmossuk, vékony csíkokra vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk. Az olajat serpenyőben fölhevítjük, a csirkét rádobjuk, kevergetve fehéredésig sütjük.

A sárgarépát vékony csíkokra vágjuk, a hagymát finomra aprítjuk, a lecsöpögtetett gyöngyhagymával és borsóval hozzáadjuk a csirkecsíkokhoz. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük kakukkfűvel, és kevergetve 4-5 percig pirítjuk. A vékony csíkokra vágott sárgarépát, a kiolvasztott borsót, a nagyon finomra aprított vöröshagymát meg a lecsöpögtetett gyöngyhagymát rádobjuk, megsózzuk, megborsozzuk, a kakukkfűvel fűszerezzük. Fehérborral felöntjük, felforraljuk, végül a felaprított petrezselyemmel megszórva forrón tálaljuk.

Összetevők

4040 dkg csirkemellfilé
11 mokkáskanál só
44 evőkanál olaj
11 darab sárgarépa
2525 dkg zöldborsó
11 fej vöröshagyma
2020 dkg gyöngyhagyma
11 kiskanál kakukkfű
1,51,5 dl fehérbor
11 mokkáskanál petrezselyem