Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

Csirkemell_Regnum_modra_720_370.jpg

Főétel

Csirkemell Regnum módra

30 perc
30 perc

A besamel mártáshoz szükségünk van 3-3,5 dl SPAR tejre, 5 dkg vajra, 1 púpozott evőkanál finomlisztre, fél-fél mokkáskanál sóra és SPAR őrölt fehér borsra, valamint késhegynyi reszelt SPAR szerecsendióra.

A csirkemelleket megmossuk, leszárogatjuk, lapjában megnyitjuk és kissé kiklopfoljuk.

Megsózzuk, mindkét oldalukat lisztbe forgatjuk, majd a megforrósított olajban oldalanként 2-2 percig sütjük, ezután kivajazott tepsibe fektetjük.

A sonkát és a főtt tojást kis kockákra vágjuk, összeforgatjuk, és minden szelet húsra egy-egy kis halmot rakunk belőle.

A besamel mártáshoz a tejet felforraljuk, a vajat lábasban fölolvasztjuk, a lisztet hozzáadjuk, és kevergetve megforrósítjuk, de közben ügyeljünk arra, nehogy megpiruljon.

Közben megsózzuk, megborsozzuk, a szerecsendióval fűszerezzük.

Továbbra is állandóan kevergetve apránként a tejet beleöntjük és csak egy percig forraljuk, ezalatt kellően besűrűsödik.

A mártást a sonkás tojásos húsra öntjük, a reszelt sajttal és a zsemlemorzsával megszórjuk, végül a maradék vajat rámorzsoljuk.

Előmelegített, közepesen forró sütőben 10-12 perc alatt aranysárgára sütjük.

Köretnek párolt rizs illik hozzá.

Összetevők

44 szelet csirkemellfilé
55 dkg finomliszt
44 evőkanál étolaj
2020 dkg prágai sonka
44 darab tojás
44 dkg trappista sajt
22 dkg zsemlemorzsa
99 dkg vaj
11 csipet só
33 dl tej