Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

Csirkemell_kukoricaval_toltve_720_370.jpg

Főétel

Csirkemell kukoricával töltve

60 perc
60 perc

A csirkemelleket kicsontozzuk, bőrüket lehúzzuk. Az így kapott 4 filét lapjában bevágjuk, majd enyhén kiklopfoljuk. Megsózzuk, megborsozzuk, egy kevés ételízesítővel meghintjük és félretesszük.

A vajon a kukoricát addig pároljuk, amíg a leve el nem fő, majd a felvert tojásokat ráöntjük. Enyhén megsózzuk, kocsonyásodásig sütjük.

A húsra halmozzuk, a fölaprított metélőhagymával meghintjük, a húst fölhajtjuk, és hústűvel rögzítjük.

Tepsibe rakjuk, az olajjal meglocsoljuk, azután közepes lánggal kb. 25 percig sütjük.

Sütés közben dobhatunk mellé cikkekre vágott almát, ettől még pikánsabb lesz. Köretként burgonyapüré illik hozzá.

Összetevők

22 darab csirkemell
11 csipet só
11 csipet őrölt fekete bors
11 csipet ételízesítő por
44 dkg vaj
33 evőkanál olaj a sütéshez
0,50,5 csokor metélőhagyma
33 darab tojás
2020 dkg fagyasztott kukorica