Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

altalanos_recept_720x370.jpg

Főétel

Csirkemell karfiolos raguban

50 perc
50 perc

A csirkemellet megmossuk, vékony csíkokra vágjuk, majd 10 percre fehérborba áztatjuk.

Közben enyhén sós vizet forralunk és a megtisztított, rózsáira szedett karfiolt 3-4 percre a lobogva forró vízbe tesszük, majd óvatosan kiemeljük és lecsöpögtetjük.

A megtisztított újhagymát, zöldjével együtt, kis darabokra vágjuk.

A wokban az olajat felforrósítjuk, a lecsöpögtetett csirkét beledobjuk, megpirítjuk, majd a karfiolt és az újhagymát is hozzáadjuk. Kevergetve 2 percig pirítjuk. A szójamártást, a kukoricalisztet, a cukrot meg az áztatáshoz használt bort egy kevés vízzel simára keverjük, megsózzuk, a karfiolos csirkére öntjük és jól összeforraljuk.

Párolt rizs illik hozzá köretnek.

Összetevők

2525 dkg csirkemell
44 evőkanál száraz fehérbor
11 csipet só
11 kisebb karfiol
44 dundi újhagyma
22 evőkanál olaj
44 evőkanál szójamártás
11 evőkanál kukoricaliszt
11 evőkanál cukor