Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

altalanos_recept_720x370.jpg

Főétel

Csirkemell hagymás bundában

30 perc
30 perc

A csirkemelleket kifilézzük. A hagymaleves port keverjük össze a zsemlemorzsával, majd a filéket vastagon kenjük be majonézzel és forgassuk meg a morzsában! Külön nem kell sózni a húst, mert a hagymaleves por elég sózást biztosít. A filé kisebb nyesedékeit is külön panírozzuk és rejtsük a nagyobb szeletek alá. Helyezzük a hússzeleteket a kivajazott jénai tálra, majd előmelegített sütőben 180 fokon süssük kb. 20 percig - közben figyelve.

Amíg a hús sül készítsük el a salátát. A zöldbabot jó, ha már korábban megpároltuk (nem szétfőztük!), és most hidegen ízesítjük. Nagy salátaleveleket terítsünk egy lapos tálra, erre tegyük rétegenként a hideg zöldbabot. Minden réteget szórjunk be balzsamecettel! Erre a célra szórófejes ecetet szerezzünk be, vagy öntsük át a meglévő balzsamecetünket egy szórófejes flakonba! Közben sózzuk és olívaolajjal is locsoljuk.

A végén kockára vágott a Tihany camembert sajttal díszítsük! Ízlés szerint, az itt megadott mennyiségnél több sajt is mehet rá. Kukoricás kenyérrel tálaljuk és száraz fehérbort kínáljunk hozzá!

Összetevők

1010 gramm vaj
5050 dkg csirkemell
33 evőkanál zsemlemorzsa
99 fej fejes saláta
11 gramm balzsamecet
33 evőkanál olívaolaj
11 mokkáskanál só
700700 gramm vajbab
200200 gramm tihanyi camembert
77 dl száraz fehérbor
11 csomag francia hagymaleves por
33 evőkanál majonéz
300300 gramm kukoricás kenyér