Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

Csirkemell_dios_martassal_720_370.jpg

Főétel

Csirkemell diós mártással

60 perc
60 perc

A csirkemellet kicsontozzuk, bőrét lefejtjük. A csontokat és a bőrt a leveskockával, a sóval, a borssal és a hámozott, egészben hagyott hagymával együtt jó fél liter vízben föltesszük főni. Félórás főzés után, amikor a fele leve elfőtt, a csontokat és a bőrt eltávolítjuk belőle, várunk egy keveset, amíg a főzőleve kissé kihűl. Közben a húst kissé lapjában szeletekre vágjuk, az ételízesítő porral és a borssal bedörzsöljük, félretesszük egy kicsit, hogy az íze összeérjen.

A darált diót az olvasztott vajon kissé megpirítjuk, felöntjük a borral és a tejszínnel. Kissé megsózzuk, a szerecsendióval fűszerezzük. A liszttel besűrítjük oly módon, hogy a csontokból főzött alaplé egy részével simára keverjük, és hozzáöntjük a tejszínes-boros mártáshoz. 1-2 percig forraljuk, ezalatt mártásszerűen besűrűsödik.

A hússzeleteket serpenyőben, a forró olajon hirtelen kisütjük, tányérra szedjük, a boros mártást ráöntjük. Köretként párolt zöldségeket kínálunk hozzá.

Összetevők

22 darab csirkemell
11 darab húsleves kocka
11 kiskanál só
55 szem egész fekete bors
11 fej vöröshagyma
11 kiskanál ételízesítő por
0,50,5 kiskanál őrölt fekete bors
44 evőkanál olaj
88 dkg darált dió
55 dkg vaj
11 dl fehérbor
11 dl főzőtejszín
11 mokkáskanál szerecsendió
11 evőkanál liszt