Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

csirkemajas_taskak_720x370.jpg

Főétel

Csirkemájas táskák

45 perc
45 perc

A csirkemájat kisebb darabokra vágjuk. A póréhagymát, az újhagymát és a gombát vékonyan felszeleteljük. A pórét kevés olajon megpároljuk. Rádobjuk a májat, sóval, borssal, kakukkfűvel és majorannával ízesítve készre pároljuk. Egy másik edényben az újhagymát kevés olajon átforgatjuk, hozzáadjuk a gombát és a zöldborsót. Sózzuk, és borssal, ételízesítővel fűszerezve megpároljuk. Összekeverjük a májjal, majd kihűtjük.

A hűtőből kivett friss leveles tésztát 8 részre felvágjuk (a két csomagból tehát 16 db lesz). Elosztjuk rajta a tölteléket. A tojást szétválasztjuk, a fehérjével vékonyan lekenjük a tészta széleit. Felhajtogatjuk a töltelékre, a tetejét lekenjük a tojássárgájával. 180-200 fokon megsütjük. Ecetes fejes salátát kínálunk hozzá.

Tálalás: Egy személynek 4 db táskát adunk, salátalevelekkel és paradicsomkarikákkal díszítjük.

Összetevők

3030 dkg gomba
1515 dkg zöldborsó
2020 dkg póréhagyma
66 szál újhagyma
22 csomag leveles tészta
11 dl olaj
11 kiskanál kakukkfű
11 kiskanál majoránna
11 darab tojás
11 fej fejes saláta
5050 dkg csirkemáj