Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

CSIRKECOMB_ZOLDSEGMARTASSAL_720_370.jpg

Főétel

Csirkecomb zöldségmártással

80 perc
80 perc

A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk, leszárogatjuk, majd sóval, borssal és a bazsalikommal jól összeforgatjuk. Az olaj felével meglocsoljuk és tepsire fektetjük. Kevés vizet aláöntve, előmelegített sütőbe toljuk és közepes lánggal, kb. 45 perc alatt megsütjük.

Közben a zöldségeket megtisztítjuk, a vöröshagymát apróra, a többi zöldséget vékony szeletekre vágjuk. A hagymát a maradék olajon megfuttatjuk, a zöldségeket rádobjuk, a cukorral ízesítjük, és kevergetve, 2-3 percig pirítjuk. Ekkor kevés vizet öntünk alá, és néhányszor megkeverve puhára pároljuk. Közben megsózzuk, megborsozzuk. Ha elkészült, merülő mixerrel pépesítjük, a tűzre visszatéve a liszttel simára kevert tejföllel dúsítjuk. Felforraljuk, majd egy szitán átszűrjük. A citromlével és a mustárral pikánsra ízesítjük.

Tálaláskor a csirkecombokat a mártással körülöntjük és párolt rizzsel körítjük.

Összetevők

88 darab csirke felsőcomb
11 evőkanál bazsalikom
1,51,5 dl olaj
11 fej vöröshagyma
11 darab sárgarépa
11 darab fehérrépa
11 darab zeller
11 kiskanál cukor
22 dl tejföl
11 evőkanál liszt
11 evőkanál citromlé
11 kiskanál mustár