Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

altalanos_recept_720x370.jpg

Főétel

Csirke saté mogyorómártással

35 perc
35 perc

A csirkemellet félbevágjuk, majd az így kapott fél melleket lapjában is félbevágjuk, hogy a hús ne legyen ujjnyinál vastagabb. Ezután kisujjnyi széles, hosszú csíkokra vágjuk. 16 kis nyársat vagy hegyes bambusznyársat előkészítünk, a húscsíkokat a nyársak köré tekerjük, úgy, hogy közben néhányszor megtűzzük.

A mogyorómártáshoz valókat turmixgépbe töltjük és durvára pürésítjük. Kis lábasba töltjük, kevergetve közepes lángon 3 percig forraljuk, ezalatt kissé besűrűsödik.

A csirkenyársakat a megforrósított grillrácsra fektetjük. A szójamártást a zöldcitrom levével és a szezámolajjal összekeverjük. A nyársakat ezzel kenegetve, erős tűz fölött 6-7 percig sütjük, közben néhányszor megfordítjuk.

Azonnal a forró mogyorómártással tálaljuk.

Ha hurkapálcát használunk az étel készítéséhez, javaslom, 10 percre áztassuk hideg vízbe. Így sütéskor nem törik el.

Összetevők

44 egész csirkemell filé
11 evőkanál szójamártás
11 evőkanál frissen facsart zöld citrom leve
11 evőkanál szezámolaj
1010 dkg pirított sózatlan mogyoró a mártáshoz
33 darab újhagyma a mártáshoz
22 gerezd fokhagyma a mártáshoz
11 csapott kiskanál currypor a mártáshoz
11 csapott kiskanál őrölt édesköménymag a mártáshoz
11 mokkáskanál őrölt koriandermag a mártáshoz
11 kiskanál méz a mártáshoz
22 kiskanál szójamártás a mártáshoz
2,52,5 dl víz a mártáshoz