Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

altalanos_recept_720x370.jpg

Főétel

Csirke olajbogyóval és sóban érlelt citrommal

45 perc
45 perc

Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. A csirkét csíkozd fel, olívaolajon pirítsd körbe. Aprítsd fel a vöröshagymát, fokhagymát, citromot. A csirkét borítsd tűzálló tálba (ha van tajine-od, most használd), kotord rá a zöldségeket és az olajbogyót, dobd hozzá a babérlevelet, öntsd nyakon az alaplével (amennyi pont ellepi) és szórd meg a sáfránnyal és a fahéjjal. Forgasd össze, mehet a sütőbe egy órára. Tálalás előtt szórd meg az apróra vagdosott korianderzölddel.

Összetevők

2020 dkg csirkemell
11 evőkanál olajbogyó (ízlés szerint)
11 fej vöröshagyma
11 darab sóban érlelt citrom
11 csipet sáfrány
22 gerezd fokhagyma
33 darab babérlevél
11 teáskanál fahéj
11 csokor korianderlevél
11 evőkanál olívaolaj
0,50,5 l csirkealaplé (ízlés szerint)