Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

Csirke_husgombocok_savanyu_martasban_720_370.jpg

Főétel

Csirke húsgombócok savanyú mártásban

60 perc
60 perc

A csirkemellet ledaráljuk, a mandulát apróra vágjuk és a húshoz adjuk. A zsemlemorzsával, 1 tojással és egy csipetnyi sóval jól összedolgozzuk. Vizezett kézzel apró gombócokat formálunk belőle (kb. 20 db lesz belőle). A húslevest 2 evőkanál citromlével fölforraljuk, a gombócokat beletesszük, és lefedve 8-10 percig főzzük. Szűrőlapáttal kiemeljük és egy mélyebb tálba tesszük. A maradék egy tojást 3 evőkanál citromlével felverjük, a főzőléből 3 evőkanálnyit hozzáadunk, elkeverjük, majd a főzőlébe öntjük. Folyamatosan kevergetve 3-4 percig főzzük, ezalatt kissé besűrűsödik. Végül a gombócokra öntjük és finomra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Összetevők

5050 dkg csirkemellfilé
55 dkg mandula
55 dkg zsemlemorzsa
22 darab tojás
33 dl húsleves
11 darab citrom
11 csokor petrezselyem