Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

csipos_toltott_kaposzta_sutoben_sutve_720x370.jpg

Főétel

Csípős töltött káposzta sütőben sütve

80 perc
80 perc

A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A 10 dkg bacont felcsíkozzuk, kisütjük, a 10 dkg hagymát világossárgára pirítjuk rajta. Megszórjuk a pirospaprikával (1 tk), és lehúzzuk a tűzről. A darált húst, a főtt rizst, a tojásokat, a fűszereket és a sót összekeverjük, és ebben a masszában elvegyítjük a szalonnás-hagymás-paprikás keveréket is. A káposztalevelekből kivágjuk a vastag ereket, megtöltjük őket a masszával, de kis batyukat készítünk, nem a szokásos nagyokat. Egy magasfalú tepsibe egymás mellé rakjuk ezeket a batyucskákat.

A fűszeres vízhez a megtisztított 10 dkg hagymát és a 10 dkg bacont kockázzuk, elkeverjük a többi hozzávalóval, és a töltött káposztalevelekre öntjük. Alufóliával lefedjük és 120–130 fokon lassan puhára pároljuk (kb 2 óra). Ezek után levesszük a fóliát, és 180 fokon még nagyjából 30 percig sütjük, amíg szép színt nem kap, és a leve el nem párolog. Tálalás: A batyukat tányérokra adagoljuk, tejfölt és kenyeret kínálunk hozzá.

Összetevők

11 fej savanyúkáposzta
5050 dkg darált sertéshús
3030 dkg rizs
2020 dkg bacon
2020 dkg vöröshagyma
22 darab tojás
88 gerezd fokhagyma
11 teáskanál kapor
22 teáskanál borsikafű
22 teáskanál fűszerpaprika
11 kiskanál őrölt fekete bors
0,50,5 l víz