Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

csipos_csirkecsikok_pekne_burgonyaval_720x370.jpg

Főétel

Csípős csirkecsíkok pékné burgonyával

60 perc
60 perc

A csirkét megmossuk, leszárogatjuk, csíkokra vágjuk, majd megsózzuk, megborsozzuk, a paprikakrémmel összeforgatjuk. Tálba rakjuk, az olajjal meglocsoljuk, letakarva, hűtőszekrényben fél órán át érleljük.

A burgonyát meghámozzuk, nagyobb cikkekre vágjuk, akárcsak a megtisztított hagymát. A burgonyát bő, forró olajban szép pirosra sütjük. A hagymát egy kevés olajon 3-4 perc alatt megpároljuk.

A sült burgonyát és a hagymát összeforgatjuk, megsózzuk, megborsozzuk, a fölaprított petrezselyemmel megszórjuk.

A húst fölhevített serpenyőben kevergetve megsütjük, majd a burgonyával körítve tálaljuk.

Összetevők

22 darab csirkemell filé
11 csipet só
11 csipet őrölt fekete bors
11 kiskanál csípős paprikakrém
22 gerezd fokhagyma
22 dl olaj
6060 dkg héjában főtt burgonya
22 nagy vöröshagyma
22 csokor petrezselyem