Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

csicsoka_kremleves_fustolt_lazaccal_720x370.jpg

Főétel

Csicsóka krémleves füstölt lazaccal

30 perc
30 perc

Meghámozzuk a csicsókát és azonnal hideg vízbe tesszük, mert gyorsan barnul . A megtisztított, felaprított salottát üvegesre pirítjuk az olívaolajon és a vajon, rádobjuk a felkockázott csicsókát és pár percig együtt pirítjuk. Hozzátesszük a fokhagymát. Felöntjük annyi húsalaplével, hogy jól ellepje, sózzuk, borsozzuk, hozzáöntjük a fehérbort és puhára főzzük. Simára turmixoljuk a tejszínnel, ha túl sűrű lenne, forró alaplével hígítjuk; utánaízesíthetünk. Megvárjuk, míg felforr, majd el is zárjuk alatta a tüzet.

Tálalás: A levest tányérba merjük és apróra vágott füstölt lazaccal tálaljuk.

Összetevők

11 dl olívaolaj
55 dkg vaj
11 l alaplé
22 dl főzőtejszín
1515 dkg füstölt lazac
11 dl fehérbor
44 gerezd fokhagyma
33 fej salottahagyma
7070 dkg csicsóka