Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

csatari_sonkas_palacsinta_720x370.jpg

Főétel

Csatári sonkás palacsinta

45 perc
45 perc

A palacsintatésztához egy mélyebb tálat választunk. Beletesszük a lisztet, majd a tojást, sózzuk és ráöntjük a tejet. Összekeverjük, majd hozzáadagoljuk a szénsavas vizet. Amikor a palacsintatésztánál kicsit sűrűbb állagot kapunk, akkor borsozzuk, beletesszük a mustárt és az apróra vágott sonkát is.

Pár percig állni hagyjuk, eközben a tejfölben elkeverjük a fokhagymát, előkészítünk egy közepes méretű hőálló tálat, 200 fokra állítva bekapcsoljuk a sütőt. Elkezdjük megsütni a palacsintákat: megkenjük a serpenyőt egy kis olajjal, majd merőkanállal szétterítünk egy adag tésztát. Ha egy kicsit átsült, megfordítjuk. Ahogy elkészülnek, azonnal megkenjük a fokhagymás tejföllel a felső felüket és egy kis halom reszelt sajtot teszünk mindegyikbe, a tészták végeit behajtjuk, szorosan egymás mellé helyezzük őket a tálba. A maradék tejföllel megkenjük a palacsinták tetejét és kb. 15 percig sütjük úgy, hogy az utolsó pár percben felső sütés menjen légkeveréssel. Akkor az igazi, ha kicsit megpirul a teteje.

Összetevők

2020 dkg liszt
11 darab tojás
11 kiskanál fehérbors (őrölt)
22 dl tejföl
11 gerezd fokhagyma
1515 dkg reszelt sajt
11 evőkanál mustár
11 teáskanál fasírt fűszersó
1515 dkg füstölt sonka