Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

csaszarszalonnas_rakott_vajbab_720x370.jpg

Főétel

Császárszalonnás rakott vajbab

30 perc
30 perc

A vajbabot kevés víz hozzáadásával pároljuk puhára. A felkockázott hagymát és a császárszalonnát egy serpenyőben a vaj hozzáadásával pirítsuk meg. Ezután a felkockázott csirkemellet kevés vajon megpirítjuk, majd 1 dl fehérbor és egy kevés víz hozzáadásával pároljuk puhára. Ha a hús megpárolódott leöntjük róla a felesleges levet és hozzárakjuk a szalonnás-hagymához. Kicsit összepirítjuk és jöhetnek a fűszerek: só, bors, majoranna, vegeta és egy tojás sárgáját is belekeverjük.

Ezek után egy jénaiba jön a rétegezés a következő módon: a bab felét a jénai aljára simítjuk, erre jön a szalonnás-hagymás-csirkemelles ragu, majd erre a maradék bab kerül. Egy tálban elkeverünk 2 dl tejfölt 1 dl tejjel és 1 egész tojással, majd ezt elosztva ráöntjük a rakott babra. Ez szépen lecsorog, így jutni fog mindenhova. A másik tejölt (2dl) a tetejére simítjuk, majd erre jöhet a camembert sajt. Előmelegített sütőben, lefedés nélkül kb. 20-25 percig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul (közepes lángon).

Tálaláskor mellérakunk egy vékony szelet kukoricás kenyeret, valamint ízlés szerint tejölt a tetejére.

Összetevők

5050 gramm vaj
8080 dkg vajbab
100100 gramm tihanyi camembert
11 dl száraz fehérbor
66 szelet kukoricás kenyér
5050 dkg csirkemellfilé
11 fej vöröshagyma
44 dl tejföl
11 dl tej
11 darab tojás
11 darab tojássárgája
11 mokkáskanál só
11 gramm fekete bors (őrölt)
11 gramm ételízesítő por
1515 dkg Regnum császárszalonna