Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

Citrusos_lazac_pores_feherboros_spargakremmel_720_370.jpg

Főétel

Citrusos lazac

60 perc
60 perc

A lazaccal kezdek. A derekakat megmosom, leitatom róluk a vizet, sózom, borsozom, meglocsolom az olajjal. A citrom és lime héját egy citruskaparóval legyalulom, megszórom vele a lazacot, végül ráfacsarom a leveket. Jól összeforgatom a halat a páccal, lefedem, és szobahőmérsékleten érlelem kb. 20 percig.

A spárgakrémhez a spárgákat és a pórét megmosom, megtisztítom, a hagymát hosszában kettévágom, majd félcentis, a spárgát kétcentis darabokra szelem. A bort felforralom, beleteszem a pórét a lime-levéllel. Amikor már majdnem kész, utánaküldöm a spárgát a fejeit kivéve. Innentől már csak két-három percig párolom a zöldeket, hogy minél több vitamint megőrizzek. Amikor a zöldség kész, kiveszem a lime-leveleket, és a párolólevével együtt pürésítem. Felöntöm a kefirrel, sózom, borsozom, ízesítem a cukorral.

Innentől két utam van: vagy bevágok mindent a hűtőbe, és a lazacot nyersen (a citrusoktól "megfőzve") kínálom majd a kihűlt spárgakrémmel, kevés saláta kíséretében, vagy megsütöm a lazacot, és melegen tálalom mellé a spárgát a fejekkel valamint kevés tökmagolajjal díszítve (én még a ropogósra sült bőré támasztottam a halszeletre, és csírát tettem a tetejére).

Összetevők

44 darab lazacderék
0,50,5 citrom leve
0,50,5 citrom reszelt héja
22 lime leve
0,50,5 lime reszelt héja
11 evőkanál só
11 evőkanál citrombors
44 evőkanál olívaolaj
11 csokor spárga
11 szál póréhagyma
11 dl fehérbor
22 lime leve (a krémhez)
11 mokkáskanál só (ízlés szerint; a krémhez)
11 mokkáskanál bors (ízlés szerint)
0,50,5 teáskanál nyírfacukor
11 dl kefír