Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

citromos_toltott_csirke_oreganoval_savanyu_sult_burgonyaval_720x370.jpg

Főétel

Citromos töltött csirke oregánóval

80 perc
80 perc

A körethez meghámozzuk a burgonyát, megtisztítjuk a hagymát, a répát és esetleg a póréhagymát, és mindegyik zöldséget megközelítőleg egyforma kockákra vágjuk. A sütőt bekapcsoljuk és 180°C-ra, légkeveréses funkcióra állítjuk.

A combokat besózzuk. A töltelék hozzávalóit (zsemlemorzsa, 4 ek olívaolaj, parmezán sajt, fokhagyma, reszelt citromhéj, oregánó, bors, só) összekeverjük. Óvatosan felemeljük a bőrt a húsról és alátöltjük a tölteléket – utána szépen visszarendezzük a bőrt. Egy magasfalú tepsibe tesszük a csirkecombokat úgy, hogy a töltött felük legyen felül. A burgonyát és a többi zöldséget a hús köré rakjuk. Megsózzuk, mellédobjuk a babérleveleket, meglocsoljuk a citromlével és az olívaolajjal. Kevés vizet öntünk alá, majd 180 fokosra előmelegített sütőbe tesszük, és időnként a saját levével meglocsolva kb. 1 óra alatt készre sütjük.

Megjegyzés: A zöldségeket ízlés, hangulat és a kamra felszereltségi fokozata szerint variálhatjuk. Akár lehet csak hagyma és burgonya is, úgy is finom lesz.

Tálalás: A combokat tálra rakjuk, a burgonyát elhelyezzük mellette. Meglocsoljuk a savanykás olívaolajos lével.

Összetevők

44 darab csirkecomb
1010 evőkanál olívaolaj
66 evőkanál zsemlemorzsa
11 evőkanál parmezán sajt (reszelt)
44 gerezd fokhagyma
11 teáskanál reszelt citromhéj
11 kiskanál oregánó
11 kiskanál fekete bors (őrölt)
6060 dkg burgonya
22 fej vöröshagyma
22 darab kaliforniai paprika
11 szál póréhagyma
11 darab sárgarépa
66 darab babérlevél
22 darab citrom