Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

Citromos_sonkas_sertesermek_720_370.jpg

Főétel

Citromos-sonkás sertésérmék

60 perc
60 perc

A húst megmossuk, leszárogatjuk, kissé kiklopfoljuk, sóval, borssal bedörzsöljük. Egy fém fülű serpenyőben kevés olajon oldalanként 5-6 perc alatt elősütjök, majd a serpenyőben hagyva a tűzről lehúzzuk. Mindegyik húsra 2-2 szelet sonkát fektetünk. A citromot megmossuk, fél centi vastag karikákra szeljük és a sonka tetejére rakjuk.

A zsemléket lereszeljük, a vajjal meg a fölaprított citromfűvel összekeverjük, majd a citromkarikákra morzsoljuk. A serpenyőt előmelegített sütőbe toljuk, 180°C-on 15 percig sütjük. Ekkor a borral meglocsoljuk és még kb. 10 pecig sütjük. Köretnek krokett vagy pirított burgonya illik hozzá.

Összetevők

44 szelet egyenként 18 dkg-os sertéskaraj csont nélkül
11 csipet só
11 csipet őrölt fekete bors
33 evőkanál olaj
2525 dkg vékonyra szeletelt füstölt főtt sonka
11 darab nagy citrom
11 darab szikkadt zsemle
1010 dkg vaj
11 csokor citromfű
22 dl száraz fehérbor