Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

Citromos_serteskaraj_fokhagymas_szilvamartassal_720_370.jpg

Főtel

Citromos sertéskaraj

40 perc
40 perc

A karajszeleteket kissé kiklopfoljuk, sóval, borssal és a kétféle citrom reszelt héjával alaposan bedörzsöljük, az olajjal és a citromok kifacsart levével meglocsoljuk, majd letakarva 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Közben elkészítjük a mártást. Ehhez a szilvát megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk. A vajat lábasban felolvasztjuk, a cukrot beleszórjuk, kevergetve megpirítjuk (karamellizáljuk) rajta. A borral felöntjük, a zúzott fokhagymával, a szegfűszeggel és a gyömbérrel fűszerezzük.

A szilvát hozzáadjuk, 5 percig főzzük. A keményítőt 1 deci vízzel simára keverjük, a szilva boros levét ezzel sűrítjük.

A húst forró serpenyőben, oldalanként 3-4 perc alatt pirosra sütjük.

Tálaláskor a karajszeleteket a forró szilvamártással körülöntjük. Párolt rizs vagy burgonyapüré illik köretnek hozzá.

Összetevők

44 szelet egyenként 16 dkg-os kicsontozott sertéskaraj
11 csipet só
11 csipet őrölt fekete bors
22 darab citrom
11 darab lime
44 evőkanál olaj
11 kg szilva
55 dkg vaj
11 evőkanál cukor
1,51,5 dl fehérbor
22 gerezd fokhagyma
11 késhegyni őrölt szegfűszeg
11 csipet gyömbérpor
11 evőkanál étkezési keményítő