Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

citromos_sargaborso_fozelek_720x370.jpg

Főétel

Citromos sárgaborsó főzelék

30 perc
30 perc

A borsót párszor öblítsük át, tegyük fel főni 2x-es mennyiségű vízben, adjuk hozzá a felkockázott húst, egy fej hagymát, a fokhagymát, és a hámozott zöldségeket. Lefedve, kis lángon főzzük, amíg a borsó megpuhul, szétfő, ha szükséges öntsünk még hozzá vizet. Az ízesítésnek szolgáló répákat vegyük ki a főzelékből. Sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá egy kiskanál curryt, fél citrom levét, a tejszínt. Kockázzuk fel a maradék hagymát és kevés olajon pirítsuk meg curry-fűszerrel, római köménnyel és a citrom lereszelt héjával. Keverjük a főzelékbe a sült hagymát, friss koriandert szórjunk rá.

Összetevők

5050 dkg sárgaborsó
11 dl főzőtejszín
22 fej vöröshagyma
11 gerezd fokhagyma
11 szál sárgarépa
11 szál fehérrépa
11 darab citrom
3535 dkg füstölt hús