Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

Citromos_parolt_tengeri_hal_720_370.jpg

Főétel

Citromos párolt tengeri hal

40 perc
40 perc

A halfiléket hideg vízzel leöblítjük. Ezután gyöngyözve forró, enyhén sós, babérleveles, egészborsos vízbe rakjuk, 7-8 perc alatt megpároljuk, majd óvatosan kiemeljük, tálalásig melegen tartjuk.

A körethez a zöldségeket megtisztítjuk, a répát vékony szeletekre, a hagymát karikákra szeljük, a borsót egészben hagyjuk.

A fölolvasztott vajon 5-6 perc alatt mindezeket megpároljuk, közben megsózzuk, megborsozzuk.

Tálaláskor a köretet a tányér közepére halmozzuk, a halat ráemeljük. Kapros hollandi mártás illik hozzá.

Összetevők

44 szelet szálkamentes tengeri halfilé
11 csipet só
11 darab babérlevél
11 darab citrom
11 kiskanál egész fekete bors
22 darab zsenge sárgarépa
1010 dkg cukorborsó
11 arasznyi póréhagyma
55 dkg vaj
11 csipet só, őrölt fekete bors a körethez