Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

Citromos_csirkecomb_720_370.jpg

Főétel

Citromos csirkecomb

60 perc
60 perc

A combokat megmossuk, leszárogatjuk, majd megsózzuk, megborsozzuk, olajjal meglocsoljuk. A zúzott fokhagymát rászórjuk, majd a citromok reszelt héjával és kifacsart levével jól átforgatjuk. Letakarva, hűtőszekrényben legalább 2 órán át érleljük.

Tepsire fektetjük és előmelegített sütőben, kevés vizet aláöntve, 180°C-on 50 perc alatt megsütjük. Közben saját levével locsolgatjuk.

A mártáshoz a vajat felolvasztjuk, a lisztet megforrósítjuk rajta, majd a forró tejet apránként hozzáöntjük. Folyamatosan kevergetve 2-3 pecig főzzük. A tűzről lehúzva a citrom levével és reszelt héjával, sóval, borssal, és a ciromfűvel ízesítjük, majd a tejszínnel dúsítjuk.

Tálaláskor a csirkecombokat a mártással körülöntve, friss salátával vagy párolt rizzsel kínáljuk.

Összetevők

88 darab csirke felsőcomb filé
11 csipet só
11 csipet őrölt fehérbors
33 evőkanál olaj
44 gerezd fokhagyma
33 darab citrom
55 dkg vaj
22 evőkanál liszt
22 dl tej
11 citrom leve
11 citrom reszelt héja
11 csokor felaprított friss citromfű
11 dl főzőtejszín