Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

citrommal_pacolt_tokehal_balzsamecetes_cukkinisalataval_720x370.jpg

Főétel

Citrommal pácolt tőkehal

30 perc
30 perc

A halfiléket besózzuk. A citrom levét kinyomjuk és a besózott halat meglocsoljuk vele. Egy órára hűtőszekrénybe tesszük.

A cukkinit nem túl kis kockákra, a hagymát szálasra vágjuk.

A halról papírtörlővel leitatjuk a nedvességet, és olívaolajon a fokhagymával gyorsan megsütjük, tálra rakjuk. A maradék olajon egy másik serpenyőben a hagymát és a cukkinit addig sütjük, amíg kis színt nem kap, de még ropogós. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük a balzsamecettel és egy percnyi forralás után a hal mellé tálaljuk.

Tálalás: Tálalásnál a tálra rakott halat és a cukkinisalátát a felezett paradicsomokkal díszítjük, megszórjuk a petrezselyemmel, és meglocsoljuk kiváló minőségű olívaolajjal.

Összetevők

3535 dkg cukkini
1010 dkg vöröshagyma
44 gerezd fokhagyma
44 evőkanál olívaolaj
44 evőkanál balzsamecet
11 darab citrom
44 darab tőkehalfilé