Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

camembertes_kenyerfasirt_parolt_vajbabbal_720x370.jpg

Főétel

Camembertes kenyérfasírt

30 perc
30 perc

Az elmorzsolt kenyér belsejét összegyúrjuk az apróra kockázott camembert sajttal, a finomra aprított kis fej vöröshagymával, sózzuk, borsozzuk, kevés szerecsendiót reszelünk hozzá. Fasírtokat készítünk a masszából, és morzsában megforgatjuk őket, épp csak annyira, hogy ne ragadjanak a kezünkhöz! Forró olajon 2-3 perc alatt megsütjük a fasírtokat.

Vajon megdinszteljük a babot, sózzuk, borsozzuk, kevés ételízesítőt adunk hozzá, majd 2dl fehérborral felöntve addig pároljuk, amíg megpuhul. Tálaláskor felaprított petrezselyemmel szórjuk meg.

Összetevők

6060 gramm vaj
900900 gramm vajbab
200200 gramm tihanyi camembert
22 dl száraz fehérbor
600600 gramm kukoricás kenyér
22 fej vöröshagyma
22 gramm ételízesítő por
22 gramm só
22 gramm őrölt fekete bors
22 gramm szerecsendió
44 darab tojás