Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

Brassoi_pulykapecsenye_720_370.jpg

Főétel

Brassói pulykapecsenye

100 perc
100 perc

A burgonyát megmossuk, majd héjában megfőzzük. A vizet leöntjük róla és kihűtjük.

A comb hártyáit levágjuk, megmossuk, majd kisujjnyi vastagon felszeleteljük és a rostokra merőlegesen vékony csíkokra vágjuk.

A szalonnát vékony csíkokra vágjuk és lábasban, a kissé megforrósított olajon 2 perc alatt üvegesre sütjük. A húst hozzáadjuk, fehéredésig pirítjuk. A zúzott fokhagymával, a paradicsompürével, a borssal és 1 csapott kiskanál sóval ízesítjük, 2 deci vizet aláöntünk, majd lefedve, kis lángon kb. 45 percig pároljuk.

Ha kész, a fedőt levesszük és 3-4 perc alatt zsírjára pirítjuk.

A burgonyát meghámozzuk, hasábokra vágjuk és bő forró olajban megsütjük, végül a hússal összeforgatjuk.

Összetevők

1,21,2 kg burgonya
8080 dkg pulya felsőcomb filé
1010 dkg füstölt szalonna
22 evőkanál olaj
66 gerezd fokhagyma
11 kiskanál sűrített konzervparadicsom
11 mokkáskanál őrölt fekete bors
0,50,5 liter olaj a burgonya sütéséhez