Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

borsoporkolt_720x370.jpg

Főétel

Borsópörkölt

45 perc
45 perc

A vöröshagymát finomra vágom és kevés olajon megpárolom. Hozzáadom a felszeletelt paprikát és paradicsomot, tovább sütöm. Amikor megpuhult megszórom a pirospaprikával, elkeverem és hozzáadom a zöldborsót. Felöntöm annyi vízzel, ami jól ellepi. Sózom, borsozom. Lassú tűzön puhára főzöm. A tojást és a tejfölt jól elkeverem, adok hozzá egy nagy csipet sót, majd annyi lisztet, amivel galuskatésztát kapok. A forrásban lévő zöldborsóra szaggatom. Tejföllel tálalom.

Összetevők

11 fej vöröshagyma
11 darab zöldpaprika
11 darab paradicsom
5050 dkg zöldborsó
11 evőkanál pirospaprika
11 darab tojás
11 evőkanál tejföl